2017.06.27.

Esztergomi sikerek az utánpótlásban

Június utolsó hétvégéjén Klagenfurtban járt az Esztergomi Vitézek Rugby AFC. Méghozzá a(z) United World Gamesen, ahol ötvennégy országból érkeztek sportolók az Egyesült Államoktól kezdve Dél-Afrikáig szinte valamennyi európai ország képviseltette magát. Az esztergomi rögbisek négy korcsoportban képviseltették magukat ezen a hatalmas utánpótlás seregszemlén, ahol persze a 7-es rögbi csak egy sportág volt a sokból. Az U14-es fiúcsapatunk bronzérmes lett, a 16 éven aluliak az ötödik, a 18 éven aluliak a hatodik helyen végeztek. A lányok U18-as együttese is az ötödik helyet érdemelte ki. Bőhm Balázzsal, a klub titkárával beszélgettem.

2017.06.24.

51 évesen még a Szekerce csapatában

Példaértékű összefogással jött létre három esztendővel ezelőtt a Szekerce, amely a Szentes, a Kecskemét (a második csapat) és a Cegléd egyesülésével a harmadik esztendő végére, 2017-ben eljutott a másodosztályú bajnokság döntőjéig, ahol a második helyet szerezte meg. A csapatban a legfiatalabb játékos tizenhét éves, a legidősebb ötvenegy. A rangidős Pogrányi Istvánnal, az együttes nyitójával beszélgettem, aki több mint harminc éve játssza a rögbit. Legnagyobb sikerét 1998-ban érte el a Kecskeméti ARC csapatával, amikor megnyerték a bajnoki címet.

2017.06.24.

Ritka Holló

Akár találós kérdés is lehetne. Kiről van szó? Az Exiles bajnokcsapatának sarkazója, a Velencei-tavi Rögbi Sport Egyesület elnöke, a magyar férfi válogatott technikai vezetője. A július 29-i gárdonyi strandrögbitorna szervezője. Nos, a megfejtés Hollósi Gábor, alias, Holló, akivel nemcsak a rögbis múltjáról, a válogatottnál betöltött feladatáról, de a Velence-tó környéki rögbis életről és a nyári kihívásokról is beszélgettünk.