Boldog gyerekrögbi az új stadionban
Méltó módon ünnepelhette meg a magyar rögbis társadalom a sportág magyarországi ötvenedik születésnapját Budapesten, az új Rögbi Centerben.

A nap fénypontja az „Öregfiúk” mérkőzése, a stadionavató és a magyar-lett EB meccs után következett, amikor a „Miénk a pálya!” program keretében a válogatott játékosok helyét a jelenlévő gyermekek vették át.

9 egyesület képviseletében 16 csapat 12 városból (Maglód, Százhalombatta, Velence, Nagykovácsi, Budapesti Lycée Francais, Székesfehérvár, Szeged, Nagykőrös, Kecskemét, Esztergom, Székesfehérvár, Nagykőrös) játszott egymás ellen; ennek tükrében az U12 és U14 korosztály gyermekei átlagosan 4-4 mérkőzést játszhattak, valamint 2-2 mérkőzés került lebonyolításra az U10-es gyermekek között.

A Magyar Rögbi Szövetség a mérkőzések feltételei mellett biztosította a játékvezetők részvételét, az edzői egyeztetések pedig a mérkőzések sorrendjét és összetételét határozták meg. Ez a közös együttműködés – főként a gyermekek mosolyában és lelkesedésében – szemmel láthatóan hatékonyan és eredményesen működött. Nagy öröm volt minden felnőtt (szervezők, játékosok, szülők, edzők) számára, hogy láthatóan az új rögbis nemzedék is tud felszabadultan közösségben játszani és magáénak érzi a sportágat.

Azzal a céllal, hogy minden gyermek (és felnőtt), aki szeretett volna eljönni a közös ünneplésre, eljusson a Rögbi Centerbe, az MRGSZ biztosította számukra az utazási költséget az ország minden részéről. Emellett étel-italcsomagot, valamint emlék-poharat kapott ajándékba az összes megjelent.

Köszönet minden támogatónak, minden fáradhatatlan segítőnek, köszönet minden bátorító és elismerő szóért, minden jelenlétért!

Éljen az 50 éves Magyar Rögbi!

hu_HUHU