Kedves szülők!

A rögbi az Ön fia és lánya számára is egy remek lehetőség a sportolásra és a közösségi életre.Ez a sport önbizalmat és erőt ad, ami az élet minden területére kihat. A rögbi pedig világszerte a legnépszerűbb sportágak egyike, 2016-tól megjelenik a riói olimpián is.

 

​Biztonság

A rögbi egy évszázados játék, jól átgondolt, megérlelt, kipróbált szabályrendszerrel. Bár a rögbi játékosok nem viselnek műanyag védőfelszereléseket, nincsenek veszélyben. Az edzéseken – ahogyan más sportágakban is – megtanítják őket a szükséges tudásra és készségekre.

 

​Kontakt nélkül

A rögbiben van kontakt nélküli verzió is. Ez egy könnyen elsajátítható, nagyon lendületes fogócskához hasonló stílus, játszható beltéren és kültéren egyaránt. Különösen a 8-14 éves korosztályban népszerű, de felnőttek is szívesen játsszák edzéseken és bajnokságban is.

 

​Szervezettség

A Magyar Rögbi Szövetség több mint 20 éves múltra visszatekintő, kiváló nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező, jól felépített szervezet, amely több mint húsz versenyrendszert működtet. A versenysportban valamennyi játékos igazolással, regisztrációval, sportorvosi engedéllyel rendelkezik minden korosztályban. Emellett szabadidős rögbis események, iskolai bajnokságok és diákolimpiák is zajlanak.

 

​Szülői segítség

Nagyon sok klubban a szülők meghatározó önkéntes segítői a klubnak, a közösségformálás motorjai.
A gyerekekkel együtt átélt rögbis élmények az egész életre meghatározóak.

 

hu_HUHU