Karnyújtásnyira az Európai Világbajnoki Kvalifikációs döntő


Hatalmas rögbis meglepetés  Zágrábban

A magyar férfi olimpiai hetesrögbi-válogatott bravúros teljesítménnyel a negyedik helyen végzett a kétfordulós Trophy Európa-bajnokság első, zágrábi fordulójában.

A magyar együttes vasárnap a negyeddöntőben 26–0-ra legyőzte Luxemburgot, és olyan sportági nagyhatalmak mellett jutott négy közé, mint Írország, Wales, valamint Anglia. A szombati csoportkörben Walestől 40–7-re kapott ki a magyar válogatott, majd Izraelt (33–19) és a házigazda horvát csapatot (28–17) is felülmúlta, így a válogatott hét ponttal a második helyen jutott a nyolc közé.

A csapat az elődöntőben a későbbi győztes, az angol válogatottat 27-0-ra verő írekkel találkozott, akiktől 52–0-ra kikapott, a harmadik helyért pedig Walesszel mérkőztek meg, amellyel szombaton a csoportkörben már összemérte erejét. A  visszavágás elmaradt, az esélyesebb walesiek 39–7-re nyertek.

A walesi származású Gareth Lloyd irányította együttesünk így esélyes lehet, hogy kvalifikálja magát a júliusban Romániában megrendezendő Európai Világbajnoki Kvalifikációs döntő tizenkét csapatos döntőjébe . “Rendkívül büszke vagyok a csapatra, hiszen egy csodát vittek véghez. Izgalmas lesz a budapesti torna és hatalmas küzdelem várható, hiszen nyílt a verseny ebben a Trophy csoportban az egyetlen kiadó, kvalifikációt érő helyért, ebben a versenyben most hatalmas előnnyel indulunk. Óriási küzdelem lesz, nagyon várjuk a szurkolókat, különös kegye a sorsnak, hogy ez a gyönyörű Budapest Rugby Centerben, a fővárosban fog eldőlni. A zágrábi és a budapesti verseny összesített első négy helyezettje vehet részt a világbajnokságon. Bízom a csapatomban, hogy hazai pályán is megismételjük a bravúrt”-mondta a kapitány. 

 A Thomas Aponte vezette női csapat szombaton csoportjában harmadikként zárt – és rosszabb pont különbsége miatt nem jutott a nyolc közé –, akkor Moldovát legyőzte (12–7), de kikapott Grúziától (20–12) és Angliától (70–0) is.
Az Eb folytatódik Budapesten, a  Budapest Rögbi Centerben lép pályára Európa krémje a végső győzelemért. 

hu_HUHU